Google analytics www.tooninthehouse.nl De code mag net voor het afsluiten van de tag

Stad Amersfoort

 In Geen categorie

Op vrijdag 23 juni vindt de benefietbijeenkomst van het Toon Hermans Huis plaats in Theater Flint. Een bijzonder vijf-gangendiner, gevolgd door een groots concert met bekende landelijke artiesten als Brownie Dutch en Willeke Alberti. Aan het woord de drie initiatiefnemers van ´Toon in the House´, Boudewijn Coert, eigenaar/kok van Toko BoCo, Marcel Fisser, muzikant en bandleider en Sanne Lacor, algemeen coördinator van Toon Hermans Huis, over het waarom.

Boudewijn Coert: ,,Mijn dochter Loes is 2,5 jaar geleden aan kanker overleden. Toen bij haar kanker werd geconstateerd wisten wij niet van het bestaan van het Toon Hermans Huis (dat opvang biedt aan kankerpatiënten en hun omgeving, redactie). Via een sponsoractie kwam ik na haar overlijden voor het eerst in aanraking met het Huis. Als ik toentertijd van het bestaan geweten had, dan had ik de keuze gehad om hier met haar naar toe te kunnen gaan. Mijn persoonlijke missie is dan ook om het Toon Hermanshuis voor het voetlicht te brengen in regio Eemland.´

GEWOON DOEN! Marcel Fisser: ,,Toen Boudewijn vroeg of ik mij wilde inzetten, was mijn antwoord gelijk ja. Iedereen komt in aanraking met deze ziekte, of je nu wilt of niet. In mijn familie zijn er ook mensen aan overleden. Ik dacht, ik ga het gewoon doen! In deze regio zijn nog geen grote benefietavonden. Ik word elk jaar wel voor dit soort avonden gevraagd maar dat is altijd in steden als Amsterdam of Den Haag. Mooi om deze regio ook eens groot op de kaart te zetten!’´

NIET KOSTENDEKKEND Sanne Lacor: ,,Uiteraard twijfelde ik ook niet toen Boudewijn mij vroeg voor het Benefiet. Jaarlijks wordt het Toon Hermanshuis 3.800 keer bezocht en bieden we jong en oud welkome ondersteuning. Maar we kunnen dit niet alleen. Nog geen 3% van onze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat is lang niet kostendekkend. We zijn dan ook afhankelijk van donaties om onze zorg en ondersteuning voor iedereen toegankelijk te houden. Bovendien willen we nog meer mensen bereiken. Daarom gaan we ook ondersteuning bieden aan werkgevers en werknemers die met kanker te maken krijgen. En gaan we nauw samenwerken met het ziekenhuis, opdat we nog beter vindbaar zijn voor patiënten. Voor deze professionaliseringsslag is geld én bekendheid nodig. De opbrengst van het benefiet komt volledig ten goede aan het Huis en is bovendien een event dat niet te missen is; zo laten we iedereen weten dat we er zijn!

IN HET HART Coert: ,,We hebben een aantal bezoekers van het Toon Hermans Huis geïnterviewd samen met een vrijwilliger of therapeut. Als ik die verhalen lees, dan word ik in het hart getroffen. Wat die mensen terugkrijgen na een bezoek aan het Huis, dat is waar het om gaat.´´

MOOIE LINE-UP Marcel: ,,Het wordt een bijzondere avond. Artiesten reageren erg positief, we hebben een mooie line up in petto. Het wordt een avond waarop we het leven vieren. Niet alleen met muziek, maar voor de zakelijke markt ook een diner, verzorgd door 5 gerenommeerde chefs uit de regio.”

Marcel: ,,Houd de website tooninthehouse.nl in de gaten, want de aankomende weken gaan we alles bekendmaken; wat geserveerd gaat worden, maar zeker ook welke artiesten er meedoen.´

Recent Posts